Voeg gekeurd paard toe
Keuringen


Er zijn 2 soorten keuringen; Klinische en röntgenologisch.

  • Klinisch is om te zien of paard/pony op het moment van keuren paard niet kreupel is of anderzijds niet voldoet.
  • Bij een Röntgenologisch keuring worden foto’s gemaakt van de benen en eventueel van de rug en hals om eventuele toekomstige blessures te voorzien.

De dierenarts zal zijn bevindingen op een keuringrapport vastleggen. Een keuring is maatwerk en de dierenarts zal de wens waarvoor het paard/pony zal worden gebruikt mee wegen in zijn oordeel.

Bij een klinische keuring zal het beeld als de gehele beeldvorming worden meegenomen. Het paard kan kreupel zijn of voldoet anderzijds niet. De klinische keuringpaard blijft een moment opname want kan ook zijn dat deze later wordt herkeurd en de jaren erna nooit een blessure krijgt en top presteert in de sport.

Na een klinische keuring kunnen er ook foto’s gemaakt worden van de belangrijkste delen van het paard/pony, namelijk de benen, rug en hals. Deze kosten zijn aanzienlijk dus de afweging om deze foto’s te nemen is vaak het gebruiksdoel of prijs van het paard. Een dierenarts zal een paard niet afkeuren als deze klinisch goed is. Maar geeft aan of het paard voor het beoogde doel na het maken van de foto’s acceptabel is of niet. Kort gezegd wat zijn de kansen dat het paard last gaat krijgen van het geconstateerde. Dat is nooit met zekerheid te zeggen is dat 10% of 90% in de gevallen. Want niet ieder paard of pony met een opmerking zal er hinder van gaan ondervinden en kan een top sportpaard worden.  Belangrijkste hierin; denk er goed over na want niets is erger dan na enkele jaren je paard of pony op rust te moeten zetten door een blessure. Al zal het paard of pony nergens last van krijgen, je zal deze ooit weer gaan verkopen. Of de nieuwe koper dit risico wat jij wel hebt genomen ook wil nemen? En blijf je misschien zitten met een onverkoopbaar paard of pony of tegen aan aanzienlijk lager bedrag moet verkopen.

Paardentaxitgooi brengt je paard of pony graag naar een keuring voor een redelijk tarief